LIXR

За Нас

Кои сме ние

Историята на Христо Ваташки и Венцислав Чанов и създаването на LIXR е пример за иновация, родена от стремеж към усъвършенстване.

В търсене на алтернатива на кафето и традиционните енергийни напитки, кито често водят до краткотрайни пикове на енергия, последвани от неизбежни спадове, те се изправят пред предизвикателството да създадат концепция за натурална енергийна напитка без странични ефекти и рязък спад на енергията

Със силното убеждение, че е възможно да се съчетае високата продуктивност и енергията със здравето, те поемат по пътя на създаването на напитка, която да преобрази начина, по който хората получават своята енергия.

Taка започва разработката на състава за напитка, която не само да освежава, но и да поддържа тялото и ума с бавно освобождаване на енергия в продължение на повече от 6 час

След дълги експерименти и дегустации, те създават LIXR - напитка, която превръща ежедневието в нещо различно. Напитка, която спокойно може да се нарече иновация. И тази иновация е подарък, позволяващ на всеки да открие нов източник на здравословна енергия.

lixr

LIXR

LIXR не е типичният продукт. Това е Еликсир за модерния човек, който цени здравето си и своята продуктивност. Създадена от двамата братя, водени от визията за по-добър и по-продуктивен начин на живот, LIXR е въплъщение на тяхната страст, иновативност и неуморима работа.

През 2023-та LIXR участва в бизнес акселератора на Launchabs Sofia - Future Verticals, с което дава заявка за успех, като FoodTech иновация. Там намира подкрепа в лицето на ментори от най-висок ранг в бизнес средите на България: Vitosha Venture Partners, Kaufland Bulgaria, Kitchen 59 и AgroVAR. С тяхна помощ, LIXR печели и награда за иновация на годината от Launclabs Sofia във FoodTech вертикалната за 2023 г. , както и събужда интереса на Vitosha Venture Partners с резултат последвала инвестиция, като явен знак на вяра в успеха на проекта

Ако ни попиташ какво е LIXR, ние ще ти кажем - история за преодоляване на предизвикателствата, за смелостта да се следват мечтите и за силата на човешкия дух да създава промяна, помагайки на другите!